Dela
Foto och recept: Gabriella Terneborg
Detta behöver du:
- 150 g mjölkfritt margarin
- 3 dl socker
- 1 dl kokosgrädde (använd den tjocka massan från en vanlig burk med kokosmjölk)
- 1 dl sojamjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokosflingor + att strö formen med
Till servering
- Vispbar sojagrädde eller kokosgrädde
- Kokosflingor
- Bär
Gör så här
Smält margarinet och låt det svalna. Rör ihop socker, kokosgrädde och sojamjölk. Tillsätt margarinet, mjölet, bakpulvret och kokosflingorna och rör ihop väl. Smörj och ströa en form (24 cm i diameter gärna med löstagbar botten) och häll i smeten. Grädda kakan i 175° i 45 minuter. Häll ner lite kokosflingor i grädden och vispa den tjock. Servera kakan med grädde och bär.