Knäckflarn med olika fyllningar

Dessa knäckflarn (en variant på havreflarn) går åt rykande fort hemma och är dessutom ovanligt lätta och snabba att baka, med ett fåtal ingredienser. Variera gärna fyllningen! Vaniljkräm, chokladkräm, mockakräm… mums!

4406
4406

På ett glasfat med sockel ligger fem ljusa och frasiga knäckflarn med vit kräm mellan lagren. I bakgrunden skymtar fler fat med andra kakor, bland annat muffins.

Text, recept och bild: Vegankocken

Ingredienser

  • 150 gram mjölkfritt margarin
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl havregrädde

Smörkräm grundrecept

  • 115 g mjukt margarin
  • 250 g florsocker
  • 2 tsk hett vatten

Olika smaksättningar

  • Vanilj: 1 tsk vaniljsocker
  • Citron: 2 tsk finrivet citronskal
  • Mocca: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk hett vatten (ersätter då vattnet i receptet)
  • Choklad: 30 g kakao

 Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält margarinet i en kastrull. Blanda bakpulver med mjöl, tillsätt resten av ingredienserna, blanda med margarinet.
  3. Lägg ut små klickar på plåt, inte större än 5-kronor. Grädda i 5-7 minuter. Låt svalna.
  4. Blanda ihop smörkrämen och smaksätt med valfri variant enligt ovan. Gör gärna flera olika fyllningar till en och samma sats eftersom det blir uppåt 80 flarn per sats.

Flarnen går utmärkt att frysa även efter de fyllts, dock bör de då ätas direkt tagna ur frysen, dvs inte tina dem så mycket.