Dela
Foto: Karolina Tegelaar
Recept: Terneborgs lyckliga kokbok
Detta behöver du
- 50 g jäst för söta degar
- 150 g mjölkfritt margarin
- 5 dl sojamjölk
- ½ tsk salt
- 1½ dl vit baksirap
- 2 tsk kardemumma
- 1½ l vetemjöl
- sojagrädde till pensling
- pärlsocker
Fyllning
- kanel
- socker
- mjölkfritt margarin
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Tillsätt salt, sirap, kardemumma. Rör om och tillsätt sedan mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den i 30 minuter. Dela i två delar. Kavla ut degen och bred på margarin, socker och kanel. Rulla ihop degen till en rulle och dela i bitar. Lägg dem på en plåt, men ej för nära för de jäser upp väldigt mycket. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med grädde och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225º.
Avnjut tillsammans med ett iskallt glas växtmjölk.