Kanelbullar

Härliga och saftiga kanelbullar till sommarens kalas!

1823
1823

Foto: Karolina Tegelaar
Recept: Terneborgs lyckliga kokbok

Detta behöver du

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl sojamjölk
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl vit baksirap
  • 2 tsk kardemumma
  • 1½ l vetemjöl
  • sojagrädde till pensling
  • pärlsocker

Fyllning

  • kanel
  • socker
  • mjölkfritt margarin

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Tillsätt salt, sirap, kardemumma. Rör om och tillsätt sedan mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den i 30 minuter. Dela i två delar. Kavla ut degen och bred på margarin, socker och kanel. Rulla ihop degen till en rulle och dela i bitar. Lägg dem på en plåt, men ej för nära för de jäser upp väldigt mycket. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med grädde och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225º.

Avnjut tillsammans med ett iskallt glas växtmjölk.