Karamellens ord av Gonzalo Moure

Kori bor i ett flyktingläger i Västsahara, som är en del av den afrikanska öknen. Han är döv och allt han vet är att människorna omkring honom formar sina läppar till ord. Hans eget namn är läpparna runda och sen munnen utdragen. Ko-ri. Kori älskar kameler. De pratar precis som människor. Iallafall rör de på läpparna som vi, och för Kori är det ju så orden ser ut. En nyfödd kamelpojke blir Koris ende vän. Han stannar med sin kamel varje dag och lyssnar till dess ord. De förstår och älskar varandra. Den här boken handlar om att vara ensam...

2205
2205

Kori bor i ett flyktingläger i Västsahara, som är en del av den afrikanska öknen. Han är döv och allt han vet är att människorna omkring honom formar sina läppar till ord. Hans eget namn är läpparna runda och sen munnen utdragen. Ko-ri.

Kori älskar kameler. De pratar precis som människor. Iallafall rör de på läpparna som vi, och för Kori är det ju så orden ser ut.
En nyfödd kamelpojke blir Koris ende vän. Han stannar med sin kamel varje dag och lyssnar till dess ord. De förstår och älskar varandra. Den här boken handlar om att vara ensam i en värld man inte förstår och att plötsligt få en riktig vän.

Men hur ska det gå när männen i byn bestämmer att en kamel måste offras för att ge mat och lycka åt lägrets invånare? Kommer Kori att mista sin kamelvän?

Karamellens ord
Gonzalo Moure, Opal 2010