Selmas pälsförklaring spreds fort på facebook

Selma har alltid brytt sig om djur. Sedan hon blev vegan så har hon börjat bry sig ännu mer om dem. Egentligen valde hon inte själv att bli vegan, men när hennes mamma valde att sluta äta djur så slutade Selma också. Efter ett tag så insåg hon att det var fel att äta djur. När hon såg människor som hade mössor med pälsbollar på huvudet så blev hon både ledsen och arg – och då kom hon på idén att göra en bild som förklarar vad päls egentligen är – ett djur! Då kanske folk förstår att man inte...

7421
7421

Selma har alltid brytt sig om djur. Sedan hon blev vegan så har hon börjat bry sig ännu mer om dem. Egentligen valde hon inte själv att bli vegan, men när hennes mamma valde att sluta äta djur så slutade Selma också. Efter ett tag så insåg hon att det var fel att äta djur.

När hon såg människor som hade mössor med pälsbollar på huvudet så blev hon både ledsen och arg – och då kom hon på idén att göra en bild som förklarar vad päls egentligen är – ett djur! Då kanske folk förstår att man inte ska köpa såna mössor.

382264_397618073663672_387063002_n

Bildens började spridas fort på facebook och nu har flera tusen sett den! Till och med den danska djurrättsorganisationen Anima delade den på sin egen sida. Så nu har flera danska djurvänner också fått ta del av Selmas bild. Det trodde hon inte när hon tog den, men hon tycker att det är jättekul!

Selma och hennes familj bryr sig mycket om djur. De har adopterat en hemlös hund från en organisation i Spanien. Hunden heter Uni. Men Selmas favoritdjur är trots allt kanin. Kaninen på bilden ovan heter Star Princess och bor hemma hos Selma. Star Princess föräldrar Kennedy och Skruttan bor just nu hemma hos Selmas mormor, men kommer snart hem till Star Princess igen.

Selmas kompisar tycker också mycket om djur, men Selma brukar inte berätta om sina idéer för dem eftersom de brukar pratar mycket om att äta kött. Det gillar inte Selma som tycker att man inte ska äta sina vänner!

 057

Namn: Selma Müller
Ålder: 8
Favoritdjur: Kanin