Sätt upp affischer för djuren

Ett bra sätt att få människor att få upp ögonen för djurens situation är att göra egna affischer och sätta upp på olika anslagstavlor. Om en tycker att det är roligt att rita och pyssla är det ett perfekt sätt att hjälpa djuren!

Såhär gör du:

1. Hitta ett stort papper att använda. Du kan till exempel återanvända baksidan på gamla affischer, sådana som sitter kvar på anslagstavlorna efter att det de annonserat för är över.

2. Skriv vad du vill säga. Ju större och färgstarkare bokstäverna är, desto lättare blir de att läsa.

3. Måla djur eller mat eller vad du vill på ett separat papper, klipp ut motivet och klistra fast på det stora arket med texten. På så vis behöver du inte göra om hela affischen om något blir fel.

4. Gå ut och sätt upp på anslagstavlor, t ex. på bibliotek, i mataffären eller på torget. Sätt bara upp där det är tillåtet att affischera och visa respekt för andras affischer, täck aldrig för någon annans affisch (om den inte är gammal).

5. Förhoppningsvis får dina affischer många människor att tänka till kring djurens situation och hur vi behandlar dem!

Bild: Santirat Praeknokkaew/Shutterstock

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer