Halloj Kajnin!

Vi har träffat Kajnin som är maskot på Djurens Rätt för en liten pratstund om sommaren. Vad har du hittat på för roligt i sommar? – Oj, jag har gjort så mycket kul! Jag har varit mycket nere i Skåne på olika festivaler. Kanske var det någon från Rädda Djuren-klubben som träffade mig där? Jag var på bland annat Landskronakarnevalen och Helsingborgsfestivalen.Vad är det som är så roligt med festivaler? – Att jag får träffa så mycket roliga människor som vill hjälpa djur! Kolla in de här glada som kom och hälsade på mig i Landskrona till exempel. Ni ser...

3200
3200

Vi har träffat Kajnin som är maskot på Djurens Rätt för en liten pratstund om sommaren.

Vad har du hittat på för roligt i sommar?

– Oj, jag har gjort så mycket kul! Jag har varit mycket nere i Skåne på olika festivaler. Kanske var det någon från Rädda Djuren-klubben som träffade mig där? Jag var på bland annat Landskronakarnevalen och Helsingborgsfestivalen.12Vad är det som är så roligt med festivaler?

– Att jag får träffa så mycket roliga människor som vill hjälpa djur! Kolla in de här glada som kom och hälsade på mig i Landskrona till exempel. Ni ser ju själva hur roligt vi har det.

4

– Sen får jag också en massa presenter. Frukt till exempel. Jag tycker bananer är gott. Det var tyvärr ingen som hade morötter med sig. De kanske inte hade räknat med att stöta på en stor och hungrig kanin!

10

– Det häftigaste jag fick i år var faktiskt en ballongkanin. Det var en kvinna som var jätteduktig på att göra ballongdjur som gjorde en version av mig. Vit och fin var det. Den var så fin att jag glömde fotografera den. Ni får lita på mig när jag säger att den var supersnygg! På bilden nedanför är jag själv på gång att ge bort ballonger till alla som vill ha – men jag har inte lärt mig att göra ballongdjur än.

3

Har du något minne som inte är så roligt från sommaren?

– Ja, det har jag faktiskt! Jag råkade skrämma en liten söt vit hund i Helsingborg så att den blev jätterädd. Jag tyckte att den var så himla söt (visst ser den ut som min lillebrossa?) så jag gick fram och skulle klappa, då blev den jätterädd och gömde sig. Jag bad såklart om ursäkt, men jag blev ändå lite ledsen. Jag är ju en jättesnäll kanin, inte alls farlig!

17

Vad är ditt bästa minne från sommaren då?

– När jag själv skrev under för minkarna i Djurens Rätts kampanj för att minkar inte ska sitta i små burar på minkfarmer och sedan bli kläder. Djur är faktiskt inte kläder –  de är ju djur! Kolla in hur det såg ut när jag skrev under på filmen här:

Du kan också skriva under namninsamlingen, bara klicka här: “Min röst för minkarna” 20

Vad ska du göra i höst?
– Kanske gå en kurs i att göra ballongdjur? Sen ska jag äta väldigt mycket morötter. Det är bra för synen. Har du nånsin sett en kanin med glasögon? Nej just det! Ta en morot vetja!

Med de orden skuttar Kajnin iväg på nya uppdrag för Djurens Rätt.