Halloj Gristian!

Hur är läget? – Det är la’ görbra, som vi säger här i Göteborg. Jag bor nämligen här, i vitsarnas stad – och jag kan lova er att jag är en riktig vitsare! Har du en favoritvits? – Ja, om någon nyss har ätit, så brukar jag fråga “Är du mätt nu?” och då brukar de svara “Ja”. Och då säger jag “Jaha, hur lång var du då?”. Jag förstår nog inte hur du menar nu… – Haha, det är bara för att du inte är Götelaborgare! Om man mäter något, så blir det ju mätt, eller hur? Haha, jag...

2688
2688

Hur är läget?

– Det är la’ görbra, som vi säger här i Göteborg. Jag bor nämligen här, i vitsarnas stad – och jag kan lova er att jag är en riktig vitsare!

Har du en favoritvits?

– Ja, om någon nyss har ätit, så brukar jag fråga “Är du mätt nu?” och då brukar de svara “Ja”. Och då säger jag “Jaha, hur lång var du då?”.

Jag förstår nog inte hur du menar nu…

– Haha, det är bara för att du inte är Götelaborgare! Om man mäter något, så blir det ju mätt, eller hur? Haha, jag är så rolig!

Gristian– Här är jag i Nordstan i Göteborg, hejhej!

Trivs du i Göteborg?

– Jojomensan, born and raised!

Vad brukar du göra om dagarna?

– Mest hänger jag med Djurens Rätts avdelning här i Göteborg. Det är ett gäng goa gubbar, som vi säger, fast det är ju såklart inte bara gubbar utan massa fantastiska människor! Dom hittar på massor med kul saker som jag får vara med på. Alltifrån loppisar, till utdelningar av ballonger eller material med information.

årsmöte gbg

– Här är jag på Djurens Rätt Göteborgs årsmöte och bjuder på choklad. Smaskigt va?

Vad brukar du dela ut för information, vad tycker du är viktigt?

– Jag tycker att alla ska sluta äta djur. Det är jättehemskt att mina grisvänner inte får ha det lika bra som jag, bara för att folk vill äta dem. Det gillar jag inte alls. Så jag brukar dela ut mycket vegetariska recept och tips så att folk kan börja äta mer vegetariskt istället. Det brukar folk tycka om.

– Ni kan få se en film på när jag delade ut julbroschyrer i Nordstan förra året. Jag hoppas jag får göra det i år igen, det var jätteskoj!

Vad tycker du annars om att göra?

– Jag brukar vara ute mycket. Men är det sol så rullar jag mig i lera så att det skyddar lite. Men det kan jag inte göra när jag ska ut med Djurens Rätt. Dom tycker att det är viktigt att man är ren när man aktivistar. De har kanske rätt, förresten, folk hade nog blivit rädda om ett lermonster kommit fram och velat krama dem, hehe. Eller vad tror ni?

Loppis majorna gbg– Här jag ren och glad tillsammans med aktivisten Ida!

Vad ska du göra nu?
– Jag tror jag ska öva på en stand up-show jag tänkte överraska göteborgsavdelningen med på nästa möte. Jag tänkte skoja till det lite.

Kan vi få ett smakprov?

– Javisst, vet du hur många det bor i Tyskland?

Nej..
– Gôr-many – eftersom Tyskland heter Germany på engelska, men på Göteborgska blir det ju “Gör many”, alltså att det är jättemånga, fast det låter som om man säger Tyskland på engelska. Fattar du? Haha! De kommer skratta på sig.

Haha… Ja, det blir nog bra Gristian. Lycka till med showen!