Boktips: Gäddmördaren

Filip älskar att fiska. Han kallas till och med för Firre. Nu tänker han vinna årets fisketävling, trots att han vet att Kim kommer att fuska. Det är bara det att Hanna också bor där ute på ön. Filip gillar henne och det är svårt att svara på hennes frågor. När han sitter bredvid henne i matsalen brukar han också äta bara grönsaker. Hanna skulle aldrig äta kött. Hon kämpar för djurens rättigheter. Hur kan man förklara det härliga att fiska för någon som vet att fiskar också känner smärta? Och hur i hela världen ska det gå när Filip plötsligt...

1787
1787

Filip älskar att fiska. Han kallas till och med för Firre. Nu tänker han vinna årets fisketävling, trots att han vet att Kim kommer att fuska.

Det är bara det att Hanna också bor där ute på ön. Filip gillar henne och det är svårt att svara på hennes frågor. När han sitter bredvid henne i matsalen brukar han också äta bara grönsaker. Hanna skulle aldrig äta kött. Hon kämpar för djurens rättigheter.

Hur kan man förklara det härliga att fiska för någon som vet att fiskar också känner smärta? Och hur i hela världen ska det gå när Filip plötsligt ska göra en aktion mot fisketävlingen han vill vinna?

I Gäddmördaren krockar viljor och önskningar med varandra. Vad krävs egentligen för att man ska kunna kalla sig djurvän?

Gäddmördaren
Lasse Ekholm, Opal 2003