No-bake cheesecake

I detta recept använde jag mig av en form som var lite mindre (15 cm i diameter) så om du vill ha en större cheesecake får du ha en större form och mer ingredienser! Digestivebotten 100 gram digestivekex 40 gram margarin Krossa digestivekexen fint och blanda med smält margarin. Tryck ut i formen till ett ca 1,5 cm jämt lager. Låt stå i kyl i 20 minuter. Under tiden gör du fyllningen. Cheesecakefyllning 1 dl vispbar växtgrädde (t.ex. Carlshamn, Alpro eller GoGreen) 75 gram cream cheese (jag använde Astrid & Apornas ”Cream Cheezly” med sourcream-smak) 1/2 dl växtmjölk 2 msk florsocker 2...

2330
2330

Bild på ljust rosa cheesecake med jordgubbar och kokosflarn på.

I detta recept använde jag mig av en form som var lite mindre (15 cm i diameter) så om du vill ha en större cheesecake får du ha en större form och mer ingredienser!

Digestivebotten

100 gram digestivekex
40 gram margarin
Krossa digestivekexen fint och blanda med smält margarin. Tryck ut i formen till ett ca 1,5 cm jämt lager. Låt stå i kyl i 20 minuter. Under tiden gör du fyllningen.

Cheesecakefyllning

1 dl vispbar växtgrädde (t.ex. Carlshamn, Alpro eller GoGreen)
75 gram cream cheese (jag använde Astrid & Apornas ”Cream Cheezly” med sourcream-smak)
1/2 dl växtmjölk
2 msk florsocker
2 msk valfri sylt (jag använde blåbärssylt)
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke tills du får en fluffig smet. Häll smeten i springformen och jämna till ytan så att den blir platt och fin. Låt stå i frysen 6-8 timmar. Ta ut cheesecaken 30-45 minuter innan du ska servera den så hinner den bli mjuk och len i smaken.

Dekoration

Förslag på dekoration: jordgubbar, färska bär, kokosspån, mynta, choklad, citronzest m.m. Låt fantasin flöda. I detta exempel är det (som du ser) jordgubbar och kokos som får spela huvudrollen.

 

Text och bild från Gaashud.