Flädercheesecakeglass med aprikosrippel

Med Alpros nya vispbara sojagrädde har det blivit superenkelt att göra sin egen glass, har du bara en bunke, en elvisp och en frys är du fullt utrustad att skapa dina egna glassar med tillhörande vilda smakkombinationer. Ovan ser du en cheesecakeglass med smak av fläder samt aprikosrippel. Såhär gör du;   Flädercheesecakeglass med aprikosrippel 1 paket Alpro vispbar sojagrädde 1 dl florsocker 0,5 dl sojayoghurt 10 droppar fläderessens (eller valfri smaksättare) 3 krossade digestivekex 1/3 förpackning vegomjukost 3 msk aprikossylt Vispa grädden tills den är tjock och fluffig. Tillsätt florsocker och vispa lite till, därefter tillsätter du smaksättaren (i...

2003
2003

bild-620x872

Med Alpros nya vispbara sojagrädde har det blivit superenkelt att göra sin egen glass, har du bara en bunke, en elvisp och en frys är du fullt utrustad att skapa dina egna glassar med tillhörande vilda smakkombinationer. Ovan ser du en cheesecakeglass med smak av fläder samt aprikosrippel. Såhär gör du;

 

Flädercheesecakeglass med aprikosrippel

  • 1 paket Alpro vispbar sojagrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl sojayoghurt
  • 10 droppar fläderessens (eller valfri smaksättare)
  • 3 krossade digestivekex
  • 1/3 förpackning vegomjukost
  • 3 msk aprikossylt

Vispa grädden tills den är tjock och fluffig. Tillsätt florsocker och vispa lite till, därefter tillsätter du smaksättaren (i detta fall fläderessens), sojayoghurten samt vegomjukost och vispar lite till. Krossa digestivekexen och rör ner i smeten med en slickepott eller sked. Det sista du gör är att lägga i 3 msk aprikossylt och rör runt lite hastigt, sylten ska inte blandas ut i smeten utan snarare så att det ska gå att urskilja sylt från smet. Ställ in i frysen 3-4 timmar och sedan är glassen redo att serveras. Vill du så kan du även röra runt i smeten 2-3 ggr under frystiden så blir den något mindre isig, personligen tycker jag inte att det behövs.

Smaksättaren kan du enkelt byta ut mot t.ex. färska hallon eller blåbär, valfri sylt, krydda etc.

 

Recept och foto: Gaashud