Chokladmousse utan ägg och mjölk

Här kommer en riktigt pärla för alla er chokladälskare. En superenkel chokladmousse som funkar lika bra att servera för sig själv eller som fyllning i en tårta.

7781
7781

mousse

Recept, bild och text: Gaashud

Här kommer en riktigt pärla för alla er chokladälskare. En superenkel chokladmousse som funkar lika bra att servera för sig själv eller som fyllning i en tårta.

Kör 50% choklad och 50% nougat för en nötigare känsla och servera med hasselnötskross. Ja du förstår att möjligheterna är oändliga med detta basrecept. Tänk på att det blir rätt mycket mousse på detta recept så ska du bara servera ca 4 personer så kan du halvera receptet.

Ingredienser

  • 1 paket Alpro sojavisp.
  • 1 paket GoGreen eller Carlshamn havrevisp.
  • 100 gram mörk choklad.
  • Florsocker efter smak, någonstans mellan 2-4 msk.
  • Eventuella smaksättare.

Gör så här

  1. Häll sojavispen i en kastrull och sätt på medelvärme.
  2. Bryt ner chokladen i kastrullen och fortsätt att röra tills chokladen smält i grädden och blivit en homogen blandning.
  3. Låt stå i kylen 1 tim.
  4. Häll i havrevispen och vispa med elvisp tills du får en riktigt fluffig smet.
  5. Portionera ut i glas och låt stå i kylen 1 tim.