Choklad, mint och pepparmintspastiller

Pepparmintspastiller, eller mintkyssar, är en av mina egna favoriter, fast när det gäller julgodis råkar jag ha många sådana. Knäck i olika former är ju klassiker t ex, och sedan får man ju vart år också testa något nytt. Pepparmintspastiller, ca 40 st beroende på storlek Ingredienser 1 dl vatten 4 dl florsocker 1/2 tsk ättikssprit 6-7 droppar pepparmyntsolja choklad till dekoration, mörk eller vit Instruktioner Mät upp vatten, florsocker och ättikssprit i en kastrull och koka upp. Sänk värmen något och värm tills blandningen uppnått 115°C. Olja under tiden en skål eller djuptallrik och häll över den varma massan...

3587
3587

Pepparmintspastiller, eller mintkyssar, är en av mina egna favoriter, fast när det gäller julgodis råkar jag ha många sådana. Knäck i olika former är ju klassiker t ex, och sedan får man ju vart år också testa något nytt.

Pepparmintspastiller, ca 40 st beroende på storlek

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 4 dl florsocker
  • 1/2 tsk ättikssprit
  • 6-7 droppar pepparmyntsolja
  • choklad till dekoration, mörk eller vit

Instruktioner

Mät upp vatten, florsocker och ättikssprit i en kastrull och koka upp. Sänk värmen något och värm tills blandningen uppnått 115°C. Olja under tiden en skål eller djuptallrik och häll över den varma massan i den när den nått rätt temperatur. Låt svalna där 10 minuter.

Koka upp vatten och låt sjuda, samt förbered en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt pepparmyntsoljan till massan i skålen. Rör runt tills den börjar vitna och placera då skålen över kastrullen med sjudande vatten. Fortsätt röra tills massan vitnar och tjocknar, och tag den då försiktigt av kastrullen. Massan tjocknar ganska snabbt så vänta inte för länge. Klicka sedan ut lagom stora pastiller på bakplåtspappret och låta svalna.

Smält under tiden chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Lägg en liten klick på var stelnad pastill och ställ svalt tills de ska ätas.

Bild och recept: Flickan & kakorna