Superfixad gröt

Pimpad havregrynsgröt 1 portion 1 dl havregryn 1 msk krossade linfrön 2 dl vatten ½ banan 2 msk grötströssel (jag hade stora gula russin, torkade tranbär, pumpafrön, svarta sesamfrön) Koka upp havregryn, linfrökross och vatten och låt koka 2-3 minuter. Lägg gröten i en tallrik och skiva över banan. Strö grötströssel över gröten. Servera med mjölk om du känner för det. Själv har jag sällan mjölk i min gröt, vilket jag har från min mamma. Mjölken skär sig nämligen till lingonsylten. Just ja, jag saltar heller inte min gröt. Använd salt om du känner för det. Text och foto: Sara...

2300
2300

Pimpad havregrynsgröt 1 portion

  • 1 dl havregryn
  • 1 msk krossade linfrön
  • 2 dl vatten
  • ½ banan
  • 2 msk grötströssel (jag hade stora gula russin, torkade tranbär, pumpafrön, svarta sesamfrön)

Koka upp havregryn, linfrökross och vatten och låt koka 2-3 minuter. Lägg gröten i en tallrik och skiva över banan. Strö grötströssel över gröten. Servera med mjölk om du känner för det. Själv har jag sällan mjölk i min gröt, vilket jag har från min mamma. Mjölken skär sig nämligen till lingonsylten. Just ja, jag saltar heller inte min gröt. Använd salt om du känner för det.

Text och foto: Sara Rudemo på bloggen Veganvrak