Uno smakar vietnamesisk gryta

Ny uggla, ny söndag, ny middag. Uno hittade jag på en lördagsmarknad på Mariannenplatz och ska, med tanke på utbudet, va sattans glad att han fick följa med hem. Och även om det kan framstå som det, så har jag inte lagat gryta med pommes, utan med en färdigskivad fast tofu som jag hittade här nere po gatan. I en affär alltså. 1,20€ för 500 grammas. Förutom tofu så är det en gryta på kokosmjölk med bl.a. grön curry, bambu, aubergine, paprika, bönor, thaibasilika och serverades med jasminris och en skitnödig, påträngande uggla i bakgrunden. Vietnamesisk gryta med tofu och...

1885
1885

Ny uggla, ny söndag, ny middag. Uno hittade jag på en lördagsmarknad på Mariannenplatz och ska, med tanke på utbudet, va sattans glad att han fick följa med hem. Och även om det kan framstå som det, så har jag inte lagat gryta med pommes, utan med en färdigskivad fast tofu som jag hittade här nere po gatan. I en affär alltså. 1,20€ för 500 grammas. Förutom tofu så är det en gryta på kokosmjölk med bl.a. grön curry, bambu, aubergine, paprika, bönor, thaibasilika och serverades med jasminris och en skitnödig, påträngande uggla i bakgrunden.

Vietnamesisk gryta med tofu och grön curry (4 pers)

  • 400 g fast tofu
  • 400 ml kokosmjölk
  • 100 g aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 msk grön currypasta
  • 1 näve brytbönor
  • 1 halv röd paprika
  • 1 halv dl gröna ärtor
  • En nypa basilikablad
  • Salt och peppar

Skiva den gula löken i strimlor och bryn med tofun i olja. Tillsätt övriga grönsaker, currypasta och kokosmjölk. Låt det koka upp, och småkoka sedan till grönsakerna har mjuknat något. Lägg i hela blad av limebasilika, smaka av med salt och peppar och servera med jasminris.

Text och foto: Fido från bloggen Veganmage