Risgrynsgröt med rabarber

Saknar ju inte julen för tillfället direkt, men risgrynsgröt vill man ju ändå ha. Med rabarber i blir det sött och syrligt och lite sommar och jag tror att det finns någon mer än jag som skulle tycka om det här. Risgrynsgröt med rabarber (2 port) 0,75 dl grötris 2,5 dl vatten 3 dl sojadryck 1 halv rabarber 1 kanelstång 1 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Koka upp ris med vatten och lite salt. Koka vidare på svag värme i 10 minuter tills det mesta av vattnet är botta. Skiva rabarbern och blanda ner i gröten. Häll...

2920
2920

Saknar ju inte julen för tillfället direkt, men risgrynsgröt vill man ju ändå ha. Med rabarber i blir det sött och syrligt och lite sommar och jag tror att det finns någon mer än jag som skulle tycka om det här.

Risgrynsgröt med rabarber (2 port)

  • 0,75 dl grötris
  • 2,5 dl vatten
  • 3 dl sojadryck
  • 1 halv rabarber
  • 1 kanelstång
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Koka upp ris med vatten och lite salt. Koka vidare på svag värme i 10 minuter tills det mesta av vattnet är botta. Skiva rabarbern och blanda ner i gröten. Häll på mjölk och socker och låt det småputtra med en kanelstång i 40 minuter.

Text och foto: Fido på bloggen Veganmage