Tigermuffins

Igår kväll bakades det iaf tigermoffins och i morse trängdes Katta och Finn för att få vara med på bild. Efter att ha vänt bort blicken för en stund låg det tre halvuppätna muffins och en nöjd Majlis på mattan. Fy:ade henne för ett kort ögonblick men valde istället att direkt ta det som en komplimang och se det fina i det hela. Hela kvällen låg hon sen gohärlig i soffan och kramade om min arm. Tigermuffins (12-15 st) 4 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 dl sojadryck 75 g margarin 2 msk kakao 3 tsk bakpulver eller. no egg...

1859
1859

Igår kväll bakades det iaf tigermoffins och i morse trängdes Katta och Finn för att få vara med på bild. Efter att ha vänt bort blicken för en stund låg det tre halvuppätna muffins och en nöjd Majlis på mattan. Fy:ade henne för ett kort ögonblick men valde istället att direkt ta det som en komplimang och se det fina i det hela. Hela kvällen låg hon sen gohärlig i soffan och kramade om min arm.

Tigermuffins (12-15 st)

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl sojadryck
  • 75 g margarin
  • 2 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver eller. no egg
  • 3 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225°. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser, förutom kakao, i en bunke. Vispa ner vätskan och häll sedan 2/3 av smeten i muffinsformar. Rör runt kakao i bunken och häll över resterande smet i de halvfulla formarna. Grädda mitt i ugnen i 8-12 minuter.

Text och foto: Fido från bloggen veganmage