Fårskalle! -Åh, tack!

Fårskalle!  –Åh, tack! Man får ju höra då och då att någon är en fårskalle. Det är ett uttryck som en del använder när de menar att någon inte är så smart. Men forskare har kommit fram till att fåren är smartare än många tror. De är också duktiga på att förstå hur andra känner sig genom att använda sig av sitt luktsinne, hörsel och genom att se det på andras kroppsspråk. Det fungerar lika bra på människor! De gillar glada människor men om det kommer någon som är sur så backar de undan. På många sätt är fåren lika...

3736
3736

Fårskalle!
 –Åh, tack!

Man får ju höra då och då att någon är en fårskalle. Det är ett uttryck som en del använder när de menar att någon inte är så smart. Men forskare har kommit fram till att fåren är smartare än många tror. De är också duktiga på att förstå hur andra känner sig genom att använda sig av sitt luktsinne, hörsel och genom att se det på andras kroppsspråk. Det fungerar lika bra på människor! De gillar glada människor men om det kommer någon som är sur så backar de undan.

På många sätt är fåren lika oss människor. Ibland är de glada och spralliga och ibland är de ledsna. Till exempel om de saknar någon kompis eller familjemedlem är de ledsna. De har ofta några kompisar som de gillar extra mycket och som de är med hela livet. Om de känt någon människa som de tycker om men inte träffat på ett par år så spelar det ingen roll utan fåret springer fram och hälsar på sin vän. De har riktigt bra minne och glömmer inte en vän.

Fåren gillar att äta allt ifrån gräs och örter till sly, blad och bark från de flesta trädarter, till exempel sälg och asp. De vill leva i en flock med många andra får. Fåren är bergsdjur och är därför väldigt duktiga klättrare.

Tacka: Hona
Bagge: Hanne
Lamm: Unge