Ett besök på en fristad för djur

Det finns en plats som heter Hillside Sanctuary. Det är ett hem för djur som blivit räddade från hemska liv men som nu får leva bra liv tillsammans med andra djur. Hillside Sanctuary ligger ungefär en halv dags resa utanför London i England, vid en by som heter West Runton. Doris och hennes familj besökte Hillside Sanctuary i somras och berättar för oss i Rädda Djuren hur det var. De hade bokat en veckas boende i en husvagn som stod inne på området. – Vår granne var en häst som hette Penny och hennes föl Timothy. Och så en annan...

3293
3293

Bluebells_flock_webb'

Det finns en plats som heter Hillside Sanctuary. Det är ett hem för djur som blivit räddade från hemska liv men som nu får leva bra liv tillsammans med andra djur. Hillside Sanctuary ligger ungefär en halv dags resa utanför London i England, vid en by som heter West Runton.
Doris och hennes familj besökte Hillside Sanctuary i somras och berättar för oss i Rädda Djuren hur det var.

De hade bokat en veckas boende i en husvagn som stod inne på området.
– Vår granne var en häst som hette Penny och hennes föl Timothy. Och så en annan häst som hette Gypsie som hade räddats bara två dagar innan vi kom dit, hon var väldigt mager då.
Doris_Timothy

Doris blev snabbt kompis med Timothy. Men på Hillside Sanctuary finns även många andra djur förutom hästar. Även åsnor, kor, grisar, får, getter, hönor, kaniner och många fler djur bor där.

– Många av djuren skulle ha dött för att bli kött om de inte hade räddats.

Doris och hennes familj är veganer och äter varken kött eller dricker mjölk. Allt för att djuren ska få leva bra och fria liv. Doris föräldrar har alltid varit öppna med hur djuren har det, så att Doris kan välja själv.

Hillside Sanctuary grundades 1995 av en vegan som hette Wendy Valentine, så alla caféer på området är helt veganska. Wendy tar varje tillfälle hon kan för att informera besökarna om hur djuren har det i livsmedelsindustrin.

För Doris är det självklart att vara vegan. Hennes föräldrar har bra koll på att hon får i sig en näringsriktig kost med stöd i forskning.
– Jag är vegan, är ni också veganer? Jag låter fiskarna simma, sa hon en gång när hon följde med en kompis hem från förskolan.

Under tiden de var på Hillside Sanctuary så ville Doris hälsa på hästarna varje dag när de öppnade klockan tio. Doris pappa berättar hur skönt det var att kunna berätta för Doris att djuren på Hillside kommer att få leva hela resten av sina liv på en gård där de blir omhändertagna och får vara fria.

Timothy_Penny_Gypsie_inget_namn

– Det är så viktigt för oss att visa Doris hur en respektfull relation till andra djur kan se ut, en relation som inte bygger på ensidigt utnyttjande, säger han till Rädda Djuren.

Kelig_get