Liv bryr sig mycket om djur

Namn: Liv Ålder: 9 Djur: Två hundar, två hamstrar och två fåglar Bor: Lidingö Liv går i fyran på Albatross Montessori på Lidingö. Det är passande med ett djurnamn på skolan eftersom det bästa Liv vet är just djur. Hon gick med i Rädda Djuren-klubben på husdjursmässan i år och nu blir hon Djurens Hjälte för att hon bryr sig så mycket om djur. Hur känns det att bli Djurens Hjälte? – Det ska bli jättekul, säger Liv som kommer inrusande från studsmattan för att prata med oss i telefon. Livs mamma Elena berättar att djur ofta lyssnar på Liv....

2531
2531

Namn: Liv
Ålder: 9
Djur: Två hundar, två hamstrar och två fåglar
Bor: Lidingö

Liv går i fyran på Albatross Montessori på Lidingö. Det är passande med ett djurnamn på skolan eftersom det bästa Liv vet är just djur. Hon gick med i Rädda Djuren-klubben på husdjursmässan i år och nu blir hon Djurens Hjälte för att hon bryr sig så mycket om djur.

Hur känns det att bli Djurens Hjälte?

– Det ska bli jättekul, säger Liv som kommer inrusande från studsmattan för att prata med oss i telefon.

Livs mamma Elena berättar att djur ofta lyssnar på Liv. När Elena var dagmamma till den spanska vattenhunden Mille så blev han helt blöt på en promenad och då tog Liv genast hand om honom och torkade och värmde honom framför brasan och läste sagor för honom. Någon timme senare kom hans matte för att hämta honom, men han reste sig inte ens för att hälsa på henne. Han trivdes så bra tillsammans med Liv och hennes berättande.

Vilket är ditt favoritdjur?

– Alla djur! Jag kan inte välja ett, jag tycker om alla djur, svarar Liv självklart.

Fast ibland blir Liv lite rädd för spindlar och andra insekter, men inte nyckelpigor eller fjärilar.

– Det bästa med djur är att de är söta, gulliga, och man kan mysa med dem hela kvällarna!

Det bästa med hennes egen hund Elsa är att hon är så rund och mjuk. Elsa är adopterad från föreningen Hundar Utan Hem. Liv berättar att de nyss adopterat en hund från Bulgarien som heter Rocky och han är mer lekig av sig. Det tycker hon också är roligt.

Liv har även två undulater hemma, en som heter Totte och är blå och en som heter Mango som är gul. Dessutom har familjen två dvärghamstrar som heter Mossi och Cindy.

Tycker dina kompisar också om djur lika mycket som du?

– Sådär, men jag gillar djur mest av alla!

När hon inte umgås med djur, så leker hon med kompisar eller hittar på andra kul saker. I skolan pratar de mest om djur på biologin och ibland på historian och när Liv blir stor vill hon jobba med att ta hand om djur.

– Kanske inte veterinär, men kanske öppna ett djurdagis, säger Liv.

Text: Camilla Bergvall