William har alltid tid och kärlek för djuren

Namn: William Ålder: 9 Favoritmat: Quornbitar och Chips Favoritdjur: Hund och katt Favoritmusik: Johnny Cash William är en kille på 9 år med autism och ADHD vilket gör att varje dag är en kamp för honom. Trots detta har han alltid tid och kärlek till djuren. Många gånger har han botat hundars rädsla för barn med sin kärlek och sitt tålamod. Han är ofta med sin mamma nere i hundrastgården med deras egna hundar. Där träffar de ibland på barnrädda hundar som gör utfall. Men det skrämmer inte William som sätter sig ner och väntar på att hunden i lugn...

2768
2768

Namn: William
Ålder: 9
Favoritmat: Quornbitar och Chips
Favoritdjur: Hund och katt
Favoritmusik: Johnny Cash

William är en kille på 9 år med autism och ADHD vilket gör att varje dag är en kamp för honom. Trots detta har han alltid tid och kärlek till djuren. Många gånger har han botat hundars rädsla för barn med sin kärlek och sitt tålamod. Han är ofta med sin mamma nere i hundrastgården med deras egna hundar. Där träffar de ibland på barnrädda hundar som gör utfall. Men det skrämmer inte William som sätter sig ner och väntar på att hunden i lugn och ro själv får ta kontakt. På så sätt vinner han deras förtroende.

 

Men relationen med hundarna har inte alltid varit lätt. När William bara var 3 år blev han påhoppad av en pitbullblandning och blev efter det rädd för hundar av liknande slag. Men så en dag träffade han en sån hund som var så rädd för barn att den kröp så fort de kom i närheten. William satte sig på marken och satt där väldigt länge, tillslut kröp hunden upp i famnen på honom och då vände han sig till sin mamma och sa: ”Nu är varken jag eller hunden rädd längre”.

När William blir stor vill han bli skogsvaktare eller jobba med rädda hundar och katter.

Text: Toni Wincent