Signe hjälper till på Djurens Rätts kontor

Namn: Signe Johansson Ålder: 13 Favoritdjur: Älskar alla djur… Men kanske kanin om jag måste välja. Hur känns det att bli Djurens Hjälte? – Det känns jättekul! Jag blev superförvånad när dom frågade om jag ville bli det. Signe bor tillsammans med en massa djur. Fyra kaniner som heter Hassel, Krokus, Krusbär och Kiwi. Tre gerbiler som heter Ginny, Luna och Ron. Sex vacklar (hönor) som heter Havrepuff, Flinga, Honungspuff, Cornflakes, Cheerios och Müsli. Och så en sköldpadda som heter Skalman. Signe har nyligen haft praktik på Djurens Rätts kansli i Älvsjö. Eftersom Djurens Rätt är en ideell organisation så behövs...

3257
3257

Namn: Signe Johansson
Ålder: 13
Favoritdjur: Älskar alla djur… Men kanske kanin om jag måste välja.
image

Hur känns det att bli Djurens Hjälte?

– Det känns jättekul! Jag blev superförvånad när dom frågade om jag ville bli det.

Signe bor tillsammans med en massa djur. Fyra kaniner som heter Hassel, Krokus, Krusbär och Kiwi. Tre gerbiler som heter Ginny, Luna och Ron. Sex vacklar (hönor) som heter Havrepuff, Flinga, Honungspuff, Cornflakes, Cheerios och Müsli. Och så en sköldpadda som heter Skalman.

Signe har nyligen haft praktik på Djurens Rätts kansli i Älvsjö. Eftersom Djurens Rätt är en ideell organisation så behövs det ofta volontärer som kan hjälpa till med olika saker.

– Åååh det var jätterolig! Något jag verkligen skulle göra igen om jag fick chansen, säger Signe till Rädda Djuren.

– Jag har fått hjälpa till med att inventera, rita ett pixelpussel, skriva en artikel om veckans djur, hjälpt medlemsservice, räknat minkkort och en massa annat.

Varför valde du att ha praktik på just Djurens Rätt?

– Jag älskar djur och Djurens rätt är som djurens egna röst! Djuren kan inte prata och säga vad dom tycker men Djurens rätt hjälper dom att säga vad dom skulle säga om dom kunde prata.

Vad vill du jobba med när du blir äldre? 

– Jag skulle vilja jobba på en egen gård där alla djur har det jättebra och får stor yta att vara
på, berättar Signe.

Signe har älskat djur sedan hon var liten och tycker inte att det är roligt att se när djur blir illa behandlade.

Har du något tips till andra som också tycker om djur som vill göra skillnad? 

– Du kan börja enkelt genom att göra små saker som att bli medlem i Djurens rätt, bli volontär på ett katthem eller adoptera djur istället för att köpa nya från djuraffärer. Sen om man vill kan man ju bli vegan.

Vi på Rädda Djuren vill tacka Signe för hennes hjälp, både som praktikant på vårt kansli – men också för att hon sprider ordet om djurs rättigheter varje dag. Du är en sann Djurens Hjälte!