Maja ger sina pengar till katterna

Namn: Maja K Favoritdjur: Hästar Ålder: 9 Maja är en riktig hjälte som pantade burkar för femhundra kronor som hon sedan köpte kattmat för. Pengarna räckte till 60 burkar kattmat som de åkte och lämnade på katthemmet Fiahemmet i Norrköping så att de hemlösa katterna skulle få mat. Maja med kattmatsburkarna på väg till katthemmet – Jag minns inte hur jag kom på idén, men jag har tre katter själv så jag ville göra något för andra katter också. De blev väldigt glada på katthemmet. Maja och hennes mamma hörde av sig innan och frågade vilken sorts kattmat de behövde...

4155
4155

Namn: Maja K
Favoritdjur: Hästar
Ålder: 9

Maja är en riktig hjälte som pantade burkar för femhundra kronor som hon sedan köpte kattmat för. Pengarna räckte till 60 burkar kattmat som de åkte och lämnade på katthemmet Fiahemmet i Norrköping så att de hemlösa katterna skulle få mat.

Maja med kattmatsburkarna på väg till katthemmet
Maja med kattmatsburkarna på väg till katthemmet

– Jag minns inte hur jag kom på idén, men jag har tre katter själv så jag ville göra något för andra katter också.

De blev väldigt glada på katthemmet. Maja och hennes mamma hörde av sig innan och frågade vilken sorts kattmat de behövde så att katterna fick rätt sort. När de kom och lämnade maten passade de på att säga hej till alla katterna som bor där. Eftersom många som jobbar med att hjälpa hemlösa katter gör det helt ideellt så behövs det alltid hjälp.

Maja och hennes farmors hundkompis Stella
Maja och hennes farmors hundkompis Stella

Maja tycker också mycket om hästar, men hon träffar inte hästar så ofta.

– De är så vackra, men jag gillar många djur, berättar Maja.

Hon har dessutom en kanin och en guldhamster hemma. Ett tag hade hon också en citronfjäril hemma som hon tog hand om.

– Jag hittade den skadad ute på altanen, så jag tog hand om den tills den blev bra, säger Maja.

De hade precis pratat om fjärilslarver och fjärilar i skolan så Maja visste precis vad hon skulle göra. Hon gav den socker och vatten. Sen fick den lite frukt och vila upp sig.

Maja har ett stort hjärta som bankar för alla djur. Hemma brukar hon kela med alla djuren.

– De finns där för dig alltid, säger Maja.