Katharina ökar kunskapen om djurens rättigheter

Namn: Katharina Strunz Ålder: 12 år Favoritdjur: många, men speciellt marsvin Favoriträtt: Spenatsoppa Du har blivit Djurens Hjälte, hur känns det? – Spännande och roligt. Katharina har varit vegetarian och hjälpt djur ända sedan hon föddes. Redan när hon var liten följde hon med sina föräldrar som var aktiva i djurskyddet i Tyskland. När de flyttade till Sverige 2007 så fortsatte Katharina att engagera sig för djuren. Hon har demonstrerat mot både pälsdjursfarmning och cirkus och brukar dela ut informationsblad om hur djuren har det. Katharina föddes i Tyskland och fast att hon var ganska ung så följde hon med...

3717
3717

DSCN1449[1]

Namn: Katharina Strunz
Ålder: 12 år
Favoritdjur: många, men speciellt marsvin
Favoriträtt: Spenatsoppa

Du har blivit Djurens Hjälte, hur känns det?

– Spännande och roligt.

Katharina har varit vegetarian och hjälpt djur ända sedan hon föddes. Redan när hon var liten följde hon med sina föräldrar som var aktiva i djurskyddet i Tyskland. När de flyttade till Sverige 2007 så fortsatte Katharina att engagera sig för djuren. Hon har demonstrerat mot både pälsdjursfarmning och cirkus och brukar dela ut informationsblad om hur djuren har det. Katharina föddes i Tyskland och fast att hon var ganska ung så följde hon med sina föräldrar och delade ut flygblad. Hon minns litegrann från den tiden.

– I Tyskland blev folk argare när jag försökte informera. I Sverige försöker folk vara lite snällare, säger Katharina.

Hon tycker att det är roligt och annorlunda att vara vegetarian. Hon berättar att bara hon och en till i klassen är vegetarianer och att hennes favoriträtt är spenatsoppa.

– Det känns bra att inte äta kött.

I skolan diskuterar hon ofta jakt med sina klasskompisar, de är inte alltid så överens, men Katharina står alltid på djuren sida. Hon har berättat för de andra på skolan om hur elefanter utnyttjas i turism och försöker påverka andra att göra skillnad. Hon brukar ha med sig Rädda Djuren-tidningen och använda den i alla arbeten hon kan.

Hemma finns både fiskar och en undulat och tidigare har Katharina också haft ett marsvin. Katharina är medlem i Rädda Djuren-klubben och var med och hjälpte till när de kom till Växjö där hon bor och delade ut flygblad. Hon samlade också in namn för att pälsdjursfarmning ska förbjudas och delade ut recept.

– Det gick jättebra och var roligt!

Som tack för att hon var med och hjälpte till fick hon skivan Artister mot Speciesism (den går att köpa i Djurens Rätts webbshop) och hennes favoritlåt på den är just nu ”Veganrulle” av Swedish Tiger Sound ft. Toffer. Du kan lyssna på låten här:

– Det är kul att kämpa för djuren. Jag gör det inte för att komma med i tidningen, jag vill bara hjälpa djuren, säger Katharina.