Julia vill bli veterinär

Julia har varit stolt medlem i Rädda Djuren-klubben i snart ett år och trivs som fisken i vattnet. Hon blev väldigt glad över att få bli Djurens Hjälte eftersom hon alltid tyckt mycket om djur och att hjälpa dem som behöver det.

4331
4331

Julia-hjälper-sniglar-2

Favoritdjur: hamster, men egentligen alla djur

Julia berättar för oss att hon en gång hjälpte sin pappa att rädda fågelungar som ramlat ner på marken att komma upp igen. Så att inte katter skulle ta dem. När det regnar så brukar hon också hjälpa sniglarna att komma snabbare över vägen.

– Så att ingen trampar eller cyklar på dem, förklarar säger Julia.

Hemma i familjen har de en katt som heter Samba som de tog hand om när den var hemlös. Innan hade Julia också en hamster, men den dog och de fick ha en fin begravning för den. En gång råkade en igelkott komma in hos dem, då hjälpte Julia såklart den ut i naturen där den trivs som bäst.

När Julia blir stor vill hon fortsätta att hjälpa djur och kanske bli veterinär. Hon har också bestämt sig för att vara vegetarian eftersom hon inte tycker att vi ska äta djuren.

– Då får jag ont i magen, säger Julia bestämt.

Julia har börjat samla på Rädda Djurens pins och har hittills samlat på sig tre av maskotarnas pins, Rävmond, Minkaela och Gristian. Hon har också en vit pin som det står Rädda Djuren på. Hennes favorit av Djurens Rätts maskotar är Rävmond, men hon har inte lyckats träffa på honom någonstans än.

Ibland följer Julia dessutom med sin mamma på Djurens Rätt-möten och det brukar vara roligt, men om hon fick önska något så skulle det vara fler barnmöten. Det är tyvärr bara vuxna på mötena där Julia bor.

I skolan pratar de ibland om djur och Julia brukar ta med sig Rädda Djuren-klubbens klistermärken till skolan och visa sina kompisar. Dessutom har hon värvat sin mormor till att bli medlem i Djurens Rätt. Julia tar alla chanser hon får att sprida ordet om att djur ska få det bättre, en sann Djurens Hjälte!