Alicia är en miljöhjälte

Namn: Alicia Favoritmat: Potatisbullar. Det skulle jag kunna äta varje dag. Favoritdjur: Jättesvår fråga. Jag gillar ju alla djur, men några djur som jag riktigt älskar är pingviner, delfiner och sköldpaddor. Djur i familjen: Jag har tre katter och två marsvin. Vår äldsta katt heter Pelle och sen har vi två kattungar som heter Tusse och Busan, som är helt tokiga i att busa. Mitt marsvin heter Mure och sen har min lillebror ett marsvin som heter Musse Alicia blev utsedd till åretsmiljöhjälte 2011, av wwf. En av motiveringarna var det hon har gjort för djuren. Hon försöker hjälpa djuren genom att plocka...

2859
2859

Namn: Alicia

Favoritmat: Potatisbullar. Det skulle jag kunna äta varje dag.

Favoritdjur: Jättesvår fråga. Jag gillar ju alla djur, men några djur som jag riktigt älskar är pingviner, delfiner och sköldpaddor.

Djur i familjen: Jag har tre katter och två marsvin. Vår äldsta katt heter Pelle och sen har vi två kattungar som heter Tusse och Busan, som är helt tokiga i att busa. Mitt marsvin heter Mure och sen har min lillebror ett marsvin som heter Musse

Alicia blev utsedd till åretsmiljöhjälte 2011, av wwf. En av motiveringarna var det hon har gjort för djuren.
Hon försöker hjälpa djuren genom att plocka upp farligt skräp, som de kan skada sig på och bygga bon åt dem. En gång byggde hon ett bo till en igelkott som vandrade omkring utanför huset.

Alicia sprider även kunskap om hur viktigt det är att man är rädd om djuren.

Som om allt det inte vore nog så planterar hon frön så att djuren ska ha skogar och mat i framtiden.
Hon berättar även att hon har startat en naturklubb, där vem som helst får vara medlem. Dom jobbar med att hjälpa naturen, genom att dela miljötips, sprida kunskap och peppa varandra. Dom finns på internet: http://www.wix.com/gosegum/naturklubben

 

Text: Toni Wincent