Späckhuggaren, den allra största i delfinfamiljen

  Shawn McCready/Flickr Inom delfinfamiljen så är späckhuggaren den allra största, de kan väga allt mellan tre till fyra ton. Med den vikten kan ni tänka er hur stora de kan vara! Hanen kan bli cirka 8,5 meter och honan blir cirka 7 meter lång. Om ni tänker er att en dörr är cirka 2 meter lång så kan ni ju föreställa er hur stora dem är då det krävs cirka nio dörrar för att komma upp till späckhuggarens längd. När de föds väger de ungefär 180 kilo och är cirka 2,1 till 2,4 meter långa. Späckhuggarna ser inte ut...

7944
7944

 

En späckhuggare hoppar upp i havet.
Shawn McCready/Flickr

Inom delfinfamiljen så är späckhuggaren den allra största, de kan väga allt mellan tre till fyra ton. Med den vikten kan ni tänka er hur stora de kan vara! Hanen kan bli cirka 8,5 meter och honan blir cirka 7 meter lång. Om ni tänker er att en dörr är cirka 2 meter lång så kan ni ju föreställa er hur stora dem är då det krävs cirka nio dörrar för att komma upp till späckhuggarens längd.

När de föds väger de ungefär 180 kilo och är cirka 2,1 till 2,4 meter långa. Späckhuggarna ser inte ut som de vanliga delfinerna, de är istället svarta och har en vit mage, en vit fläck vid sidan om och ännu en bakom och ovanför ögat. Späckhuggaren är jätte smart och lär sig väldigt fort. De lever jätte gärna tillsammans med andra späckhuggare.

Späckhuggaren kan bli upp till 90 år gammal!

Text: Sabrina García