De bloggar för djuren!

Älva och Cindra bloggar om djur och om att djur ska ha det bra. Idén om att starta en blogg bara kom upp en dag. I sin blogg så skriver de om saker som kan hjälpa djur på olika sätt. De lägger upp bilder som de ritat själva eller bilder på söta och häftiga djur från nätet. De berättar också hur du kan hjälpa olika djur som är utrotningshotade. Älva och Cindra är vegetarianer för djurens skull, de vill ju inte äta sina vänner! Älvas favoriträtt är pasta pesto. De har två hundar hemma som är räddade från Spanien. De...

3658
3658

Älva och Cindra bloggar om djur och om att djur ska ha det bra. Idén om att starta en blogg bara kom upp en dag. I sin blogg så skriver de om saker som kan hjälpa djur på olika sätt. De lägger upp bilder som de ritat själva eller bilder på söta och häftiga djur från nätet. De berättar också hur du kan hjälpa olika djur som är utrotningshotade.

Älva och Cindra är vegetarianer för djurens skull, de vill ju inte äta sina vänner! Älvas favoriträtt är pasta pesto. De har två hundar hemma som är räddade från Spanien. De heter Shiwa och Lupo.

”Vi har alltid tyckt om alla djur”, säger tjejerna till Rädda Djuren. Deras kompisar brukar läsa deras blogg och de gillar den. I skolan brukar de också prata och skriva om djur. Älva och Cindra är tappra kämpare för att hjälpa alla djur och sprider information till alla de träffar på.

När Cindra blir stor vill hon bli marinbiolog, det är en biolog som jobbar med djur i havet. Älva vill jobba på ett lyxigt hundhem där hundarna får ha det bra.

Cindra som vill jobba med djuren i havet har skrivit ett inlägg i bloggen om att vi kan hjälpa utrotningshotade hajar genom att till exempel inte äta hajfenssoppa. Älva har lagt upp en länk till en sida där vi kan protestera mot djurparkerna.

Allt detta och mycket mer kan ni läsa i deras blogg.

Namn: Älva och Cindra
Ålder: 7 och 8 år
Bor: Södermalm Stockholm
Favoritdjur: Alla! Men vargar är bäst!