Vegetarianen Channa bloggar för djuren

Namn: Channa Ålder: 11 Bor: Stockholm Favoritdjur: Alla, men en speciell favorit är Zebra Channa älskar alla sorters djur och började blogga tillsammans med Älva och Cindra som vi skrivit om här för att hon alltid velat göra skillnad i världen. Hon tänkte att ett roligt sätt att förmedla att djuren behöver vår hjälp är att blogga om det. Hittills har hon hunnit blogga om att det är hemskt att kändisar använder päls och om att inte använda smink som är testat på djur. Channa blev vegetarian för åtta månader sedan, när hon hade bott på Älvas lantställe i en...

2558
2558

Namn: Channa
Ålder: 11
Bor: Stockholm
Favoritdjur: Alla, men en speciell favorit är Zebra

Channa älskar alla sorters djur och började blogga tillsammans med Älva och Cindra som vi skrivit om här för att hon alltid velat göra skillnad i världen. Hon tänkte att ett roligt sätt att förmedla att djuren behöver vår hjälp är att blogga om det. Hittills har hon hunnit blogga om att det är hemskt att kändisar använder päls och om att inte använda smink som är testat på djur.

Channa blev vegetarian för åtta månader sedan, när hon hade bott på Älvas lantställe i en vecka och bara ätit vegetariskt där. Hon märkte då att det kändes bättre att skippa köttet och med lite hjälp av Älva så blev hon sedan vegetarian.

Hur är det att vara vegetarian?

– Det känns jättebra! I början var det lite svårt, men nu skulle jag aldrig kunna tänka mig att sluta vara vegetarian!

Hon känner inte så många i hennes ålder som är vegetarianer, men för Channa känns det helt normalt numera. Channa gillar inte djurplågeri och när människor i andra länder svälter, därför vill hon få fler att äta vegetariskt.

“Jag gillar inte djurplågeri eller att mänskor svälter i vissa delar av världen. Jag tycker att flera mänskor borde vara vegetarianer. Och faktum är att du skadar dig och din själ genom att äta djur så ät Vego hela tiden.” – har hon skrivit i sin presentation i bloggen.

När Channa blir stor vill hon bli sångerska, skådespelerska eller designer, men hon kommer alltid att hjälpa djur, vad hon än jobbar med, det är hon säker på!