Billy the kid´s bönburgare

Burgare finns i olika varianter i matbutikens frysdisk. Här kommer ett recept för dig som vill göra egna. Ingredienser 1 gul lök 1 msk olja 1 grön paprika, urkärnad 2 vitlöksklyftor 1 tsk chilipeppar 1 rejäl knippe dill, hackad 2 potatisar, kokta 1 bur kidneybönor I burk kikärtor 2 dl ströbröd salt, svartpeppar Gör så här Hacka löken och fräs den i olja. Skär paprikan i så små bitar du orkar. Rör i paprikan när löken är gyllenbrun. Pressa i vitlöksklyftorna och strö i chilipulver. Låt fräsa några minuter tills paprikan mjuknat. Ta kastrullen från värmen. Klipp ner dillen. Mosa...

2627
2627

Burgare finns i olika varianter i matbutikens frysdisk. Här kommer ett recept för dig som vill göra egna.

Ingredienser

1 gul lök
1 msk olja
1 grön paprika, urkärnad
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipeppar
1 rejäl knippe dill, hackad
2 potatisar, kokta
1 bur kidneybönor
I burk kikärtor
2 dl ströbröd
salt, svartpeppar

Gör så här

Hacka löken och fräs den i olja. Skär paprikan i så små bitar du orkar. Rör i paprikan när löken är gyllenbrun. Pressa i vitlöksklyftorna och strö i chilipulver. Låt fräsa några minuter tills paprikan mjuknat.

Ta kastrullen från värmen. Klipp ner dillen. Mosa potatisen och tillsätt den. Mosa bönor och kikärtor med gaffel och tillsätt dem. Rör i hälften av ströbrödet. Salta och peppra. Rör ihop med händerna.

Forma burgare, så stora som du vill ha dem. Vänd burgarna i ströbröd och stek på medelvärme.

Servera med exempelvis hamburgerbröd, tomatskivor, smörgåsgurka, senap och ketchup. Samt gärna också ugnsbakade potatisklyftor.

Recept från ”Vego Paradiso” av Pia Hall