Bullar med mandelmassa

Ingredienser Fyllning: Alt 1: Äpplemos och kanel Alt 2: Vaniljsocker och mjölkfritt margarin Alt 3: kanel, socker och mjölkfritt margarin Alt 4: Riven mandelmassa och mjölkfritt margarin Deg: 50 gram jäst 4,5 dl sojamjölk 100 gram mjölkfritt margarin 10-13 dl vetemjöl 1 dl socker 1 tsk kardemumma Gör så här Smält margarinet och blanda med sojamjölk tills det är fingervarmt. Smula jästen och lös upp med spadet. Rör ner socker, mjöl och kardemumma och knåda degen smidig. Jäs 30 minuter under bakduk. Knåda degen och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel och bred på fyllning....

1877
1877

Ingredienser

Fyllning:
Alt 1: Äpplemos och kanel
Alt 2: Vaniljsocker och mjölkfritt margarin
Alt 3: kanel, socker och mjölkfritt margarin
Alt 4: Riven mandelmassa och mjölkfritt margarin

Deg:
50 gram jäst
4,5 dl sojamjölk
100 gram mjölkfritt margarin
10-13 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk kardemumma

Gör så här

Smält margarinet och blanda med sojamjölk tills det är fingervarmt. Smula jästen och lös upp med spadet. Rör ner socker, mjöl och kardemumma och knåda degen smidig. Jäs 30 minuter under bakduk.

Knåda degen och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel och bred på fyllning. Rulla ihop och dela i tolv bitar.

Lägg bakplåtspapper på plåten och låt bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk, gärna på spisen, där ugnsvärmen gör att det går fortare.

Pensla med sojamjölk och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 6-8 minuter.

Recept: Din bästa kokbok – Jorunn Hartman