Bostonkakor

Bostonkakor ca 30 kakor 100 g mjölkfritt margarin 2 dl socker 1 dl havregryn 1 knivsudd salt 1 tsk kanel 1,5 dl hackad skalad mandel 5 dl vetemjöl 1,5 dl korinter 1 dl havregrädde 1 tsk bikarbonat + 1 msk hett vatten Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser utom bikarbonatet. Rör ut bikarbonatet i lite vatten och blanda det med det smälta margarinet och havregrädden. Blanda det med mjölblandningen till en smidig deg. Rulla till ca 30 bollar (eller fler beroende på hur små kakor du vill ha). Platta ut dem till...

1968
1968

Bostonkakor ca 30 kakor

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 knivsudd salt
  • 1 tsk kanel
  • 1,5 dl hackad skalad mandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl korinter
  • 1 dl havregrädde
  • 1 tsk bikarbonat + 1 msk hett vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna.

Blanda alla torra ingredienser utom bikarbonatet. Rör ut bikarbonatet i lite vatten och blanda det med det smälta margarinet och havregrädden. Blanda det med mjölblandningen till en smidig deg.

Rulla till ca 30 bollar (eller fler beroende på hur små kakor du vill ha). Platta ut dem till runda kakor med hjälp av fingrar som du emellanåt doppar i vatten. Grädda dem på plåtar i 10-12 minuter och låt dem svalna på galler.

Text och foto: Sara Rudenmo från bloggen Veganvrak