Tänk om av Lena Sjöberg

Det här är en bra bok för den som är liten. Den handlar om hur det skulle vara om man vore ett litet djur som en mamma eller pappa tog hand om. Vad skulle man göra då? Hararna skulle hoppa ut över ängarna förstås, men också akta sig för rävar, örnar och hundar. Spindlarna skulle bygga kojor i badrummet och kramas med alla sina spindelarmar. Myggorna skulle höra människorna skrika och dricka blod tillsammans. Naturligtvis skulle föräldrarna till den lilla griskultingen visa hur man gömmer sig för bilen från Nilssons slakteri. Dinosaurier, vägglöss och fladdermöss är andra djur som finns...

2223
2223

Det här är en bra bok för den som är liten. Den handlar om hur det skulle vara om man vore ett litet djur som en mamma eller pappa tog hand om. Vad skulle man göra då?

Hararna skulle hoppa ut över ängarna förstås, men också akta sig för rävar, örnar och hundar. Spindlarna skulle bygga kojor i badrummet och kramas med alla sina spindelarmar. Myggorna skulle höra människorna skrika och dricka blod tillsammans. Naturligtvis skulle föräldrarna till den lilla griskultingen visa hur man gömmer sig för bilen från Nilssons slakteri.
Dinosaurier, vägglöss och fladdermöss är andra djur som finns med. Det är en mysig bok för mysiga stunder. Och kanske blir den ännu mysigare om det är en storebror eller en storasyster som läser.

Tänk om
Lena Sjöberg, Rabén & Sjögren 2010