Hund i Paris av Inga Borg

De flesta vet hur hundar lever här hemma i Sverige. Men hur har de det i Paris tror ni? Det får vi veta i den här boken, som berättar om en typisk dag för en hund i den stora staden. Dolly bor hos en familj som äger en liten restaurang. På dagarna sköter hon sig själv och från lådan innanför dörren håller hon utkik efter sina favoritgäster. Dom kan hon prata med och ibland blir hon bjuden på något gott. När hon vill går hon ut och hälsar på de andra hundarna i kvarteret, eller smyger iväg till en park....

1745
1745

De flesta vet hur hundar lever här hemma i Sverige. Men hur har de det i Paris tror ni? Det får vi veta i den här boken, som berättar om en typisk dag för en hund i den stora staden.

Dolly bor hos en familj som äger en liten restaurang. På dagarna sköter hon sig själv och från lådan innanför dörren håller hon utkik efter sina favoritgäster. Dom kan hon prata med och ibland blir hon bjuden på något gott. När hon vill går hon ut och hälsar på de andra hundarna i kvarteret, eller smyger iväg till en park.

Vi får följa med Dolly på en vandring i Paris och lära oss om hundar förr i tiden. Och så får vi se en av Paris djurkyrkogårdar där sorgsna människor lägger blommor på sina gamla vänners gravar. På det viset skiljer sig ändå inte Sverige och Frankrike så mycket.

Hund i Paris
Inga Borg, Opal 1991, 2010