Får hundar korvar i himlen?

Av: Sara Galli & Mats Molid Idus förlag Ålder 3-6 år Har du haft ett djur som har dött eller undrar du hur det känns när någon dör och vad som egentligen händer? Då är den här boken ett väldigt bra tips tycker jag. Den handlar om Alva som är 5 år gammal. Hunden Musse är hennes storebror, säger hon, och bästa vän. Han känner till alla hennes hemligheter. Men Musse är gammal och en dag upptäcker de en knöl i hans mage. Alva blir arg för Musse får ju bara inte dö. Det här är en fin bok om...

2724
2724

Bokomslag-cAv: Sara Galli & Mats Molid
Idus förlag
Ålder 3-6 år

Har du haft ett djur som har dött eller undrar du hur det känns när någon dör och vad som egentligen händer? Då är den här boken ett väldigt bra tips tycker jag. Den handlar om Alva som är 5 år gammal. Hunden Musse är hennes storebror, säger hon, och bästa vän. Han känner till alla hennes hemligheter. Men Musse är gammal och en dag upptäcker de en knöl i hans mage. Alva blir arg för Musse får ju bara inte dö. Det här är en fin bok om livet och döden. Om hur arg och förtvivlad man kan bli när man vet att någon ska dö. Den tar upp flera saker med döden som är svåra och som man kanske inte riktigt förstår. Vad händer när någon dör, vad betyder kremerad och kan man någonsin bli glad igen? Dessutom är det häftiga bilder tycker jag.

Johannes som är 7 år tyckte boken var väldig t bra! Hans storasyster Julia som är 11 år läste den ganska snabbt tyckte att den var fin och sorglig. Och jag, deras mamma, grät lite när vi läste den.

Text: Gabriella Terneborg