Fågelungen

Det var en gång en liten flicka som hette Jenny. Hon gick i regnet på väg till sin skola. När Jenny stod ute på skolgården såg hon något litet som rörde sig på marken. Det var en fågelunge. Jenny visste inte vad hon skulle göra med fågeln. Hon hade aldrig hållit en fågel förut och trodde att den skulle bitas. Jenny satte på sig sina vantar och tog upp fågeln ändå. Fågeln skrek men satt stilla och rörde sig knappt.

3295
3295

Det var en gång en liten flicka som hette Jenny. Hon gick i regnet på väg till sin skola. När Jenny stod ute på skolgården såg hon något litet som rörde sig på marken. Det var en fågelunge. Jenny visste inte vad hon skulle göra med fågeln. Hon hade aldrig hållit en fågel förut och trodde att den skulle bitas. Jenny satte på sig sina vantar och tog upp fågeln ändå. Fågeln skrek men satt stilla och rörde sig knappt.

Eleverna i skolan skulle snart gå in från rasten och Jenny kunde inte ta med fågeln in i skolan men hon ville rädda fågeln. Hon gick till sin lärare och frågade om hon fick gå hem med fågelungen. Men det fick hon inte. Jenny blev arg och vägrade att lämna fågelungen ensam. Plötsligt tog en av eleverna fågeln från Jenny och sprang runt med den och ropade ”jag har en fågelunge titta vad gullig”. Alla eleverna i klassen stod och ville klappa fågeln. Jenny fattade inte att lärarna aldrig sa till barnen att inte leka med fågeln. De bara stod där och brydde sig inte. Jenny blev ledsen och efter en liten stund tröttnade barnen på fågeln. När de tröttnade på den så lämnade de fågelungen i gräset.

Jenny tog upp fågeln igen och då sa läraren till henne att lektionen har börjat för länge sedan. Lärarn sa också att Jenny var tvungen att lämna den hjälplösa fågeln i skogen. Jenny vägrade och då tog fröken fågeln från Jenny och slängde in den i skogen.Tänk om fågeln blir tagen av katter eller dör av hunger eftersom den var för liten för att kunna jaga maten själv.

Och tänk om den dog när nattkylan kom. Jenny kollade efter skolan om fågeln var kvar men skogen var stor och fågeln försvunnen.

 

 

 

Av Jennifer Wolf Falk.