Boktips: Egna spår

Egna spår är en riktigt spännande historia med Emma Valls deckare Svala i huvudrollen. På en minkfarm i skärgården släpper någon ut minkar och veganer blir anklagade för att ha gjort det. Men Svala börjar tycka att det är något mystiskt med alltihop. När hon själv beger sig ut till minkfarmen blir det spännande på allvar. Varför är till exempel de värdefulla avelsdjuren kvar i sina burar? Det är konstigt. Pekar verkligen spåren mot djurrättsaktivisterna? Kan inte någon annan vara skyldig? Svala är stark och modig och till slut lyckas hon lösa mysteriet. Under tiden lär man sig mycket om...

1932
1932

Egna spår är en riktigt spännande historia med Emma Valls deckare Svala i huvudrollen. På en minkfarm i skärgården släpper någon ut minkar och veganer blir anklagade för att ha gjort det.

Men Svala börjar tycka att det är något mystiskt med alltihop. När hon själv beger sig ut till minkfarmen blir det spännande på allvar. Varför är till exempel de värdefulla avelsdjuren kvar i sina burar? Det är konstigt. Pekar verkligen spåren mot djurrättsaktivisterna? Kan inte någon annan vara skyldig?

Svala är stark och modig och till slut lyckas hon lösa mysteriet. Under tiden lär man sig mycket om hur det ser ut på minkfarmerna och vilka som är de verkliga skurkarna. Egna spår är en nervpirrande bok som vänder på perspektiven.

Egna spår
Emma Vall, Alfabeta 1999