Wienerbröd

Att göra veganska wienerbröd är inte särskilt svårt, tricket är att köpa färdig smördegsplattor från Findus. De innehåller namnet till trots inte ens smör!

457
457

Ett landskap av chokladwienerbröd breder ut sig över bakplåtspapprets horisont

Text, recept och bild: Vegankocken

10 wienerbröd

1 förp Findus smördegsplattor
1/2 dl vaniljsås eller marsánkräm
30 g mörk choklad
1 dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här

1. Tag fram smördegsplattorna och låt dem tina lätt i ca 10 min.
2. Dela varje platta på mitten så att du får 10 lika stora kvadrater och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
3. Skär ett ca 4 cm lång snitt i varje hörn på kvadraterna så att du får sammanlagt 8 ”snibbar” på varje kvadrat.
4. Tag varannan snibb och lägg i mitten av kvadraten, tryck till när du vikt in de fyra snibbarna.
5. Lägg en klick marsánkräm eller vaniljsås i mitten av varje kvadrat.
6. Grädda i 200 grader i ca 10 min. Låt svalna helt.
7. Garnera med smält choklad och glasyr.

vegankocken-wienerbröd-deg-787px