Chokladtryffel

Okej, här kommer världens enklaste recept på vegansk chokladtryffel. Denna gång blev det helt utan någon spexig smaksättning, dock är ju choklad och salt något av det godast som finns. Annars är det väldigt lätt att smaksätta med t.ex. kardemumma, chili, pepparkakskryddor, citronskal eller ingefära. Och förutom att rulla de i florsocker eller kakao så kan en istället rulla i finhackade nötter eller smaksatt rörsocker. Möjligheterna är alltså oändliga – se detta som ett recept att utgå ifrån.

786
786

tryffel-1

Text, recept och bild: Vegoteket

Okej, här kommer världens enklaste recept på vegansk chokladtryffel. Denna gång blev det helt utan någon spexig smaksättning, dock är ju choklad och salt något av det godast som finns. Annars är det väldigt lätt att smaksätta med t.ex. kardemumma, chili, pepparkakskryddor, citronskal eller ingefära. Och förutom att rulla de i florsocker eller kakao så kan en istället rulla i finhackade nötter eller smaksatt rörsocker. Möjligheterna är alltså oändliga – se detta som ett recept att utgå ifrån.

{ PORTIONER: 20 / TIDSÅTGÅNG: 20 MINUTER }

DETTA BEHÖVER DU

  • 200 g mjölkfri mörk choklad
  • 1 dl havregrädde
  • 2 msk kokosolja alt. mjölkfritt margarain
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Kakao och florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Värm upp havregrädden i en kastrull och hacka chokladen grovt under tiden.
  2. Tillsätt choklad och resterande ingredienser i kastrullen med den varma grädden.
  3. Låt det smälta under omrörning, ställ sedan kylt så att den stelnar.
  4. Forma smeten till små bollar och rulla i kanel eller florsocker. Låt stå kallt till servering.