Supergoda raw-brownies

Dessa supernyttiga brownies är hur goda som helst som efterrätt, fika eller mellanmål. Receptet räcker till ca 12 st rutor.

499
499

En ranglig stapel rektangulära chokladiga rawbrownies sträcker sig upp från en porslinstalrik med rosor. I kakornas snitt ser vi nästan vita nötter kontrastera chokladen. I bakgrunden ett mönster i gult och orange som ser ut som blommor och solar.

Ingredienser

  • 2 dl urkärnade dadlar (som legat i blöt 30 min)
  • 1 dl sötmandlar
  • 0,5 dl valnötter
  • 0,5 dl kakao
  • 2 mogna bananer
  • 4 msk mandelsmör
  • 0,5 dl kakao ytterligare
  • 3 msk agavesirap

 

Gör så här

  1. Mixa dadlar, mandlar, valnötter och en halv (0,5) dl kakao i en matberedare eller mixer. Det ska bli väl blandat, men det gör inget om mandlarna bara blir halverade, det ser bara snyggare ut.
  2. Platta ut röran/degen i en pajform eller springform med hjälp av en sked, så att det blir strax under en (1) centimeter tjock botten.
  3. Mixa bananer, mandelsmör, agave, en halv (0,5) dl kakao samt ev en matsked kokosolja i matberedaren tills de bildar en tjock chokladkräm. Bred den över bottenlagret du smetat ut i pajformen.
  4. Låt ligga i frysen minst 30 min innan den skärs upp och serveras. Förvara gärna kakorna i frysen och tag fram 10 min innan de ska ätas.