Philadelphiabullar i långpanna

Vegankocken Maria kommer med ett recept på philadelphiabullar i långpanna

473
473

En nära nära närbild på ett kratrat landskap av bullar i form. Kocken har skurit ut ett rutnät så att varje krater är i mitten av en fyrkantig bulle. I kratern finns en söt kräm

Text, bild och recept: Vegankocken

20 st

Ingredienser

  • 5 dl havre- eller sojamjölk
  • 150 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 1 pkt jäst (50 gram)
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • Pärlsocker

Fyllning

  • 150 gram rumsvart margarin
  • 200 gram Creamy Spread naturell
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
  2. Tillsätt det rumsvarma margarinet, sockret, saltet och mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
  3. Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  5. Gör 20-24 fördjupningar i degen med en mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Strö över pärlsocker.
  6. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
  7. Låt svalna och skär sedan i fyrkanter mellan hålen.